Маєш питання? (073) 077-41-18

Новий Porsche Taycan здивував реальним запасом ходу


Напередодні офіційної прем'єри Porsche Taycan з'явилися офіційні дані про реальний запас ходу спорткару. Під час тест-драйвів прототипи електроседана проїхали 587 км без підзарядки дорогами загального користування між Лос-Анджелесом та Сан-Дієго.

Як йдеться в прес-релізі, чотири спортивні седани Taycan та Taycan Cross Turismo випробували представники міжнародних ЗМІ. Протягом трьох днів дванадцять журналістів їздили міжштатним шосе 405 та 5 у Південній Каліфорнії. Автомобілі рухалися з максимальною дозволеною на цих трасах швидкістю 120 км/год.

Стаття

Пікап Cybertruck «знищує» власні шини


У відеоролику на YouTube-каналі T Sportline докладно розібрали прорахунок, допущений інженерами Tesla щодо колісного ковпака пікапа Cybertruck.

Аеродинамічна накладка покликана зменшити завихрення повітря в області колеса під час руху і тим самим знизити витрату електрики на кілометр. Однак виявилося, що накладка досить щільно прилягає до самої шини. Під час їзди покришка «грає» на нерівностях і стикається з краєм ковпака. У результаті частина боковини покришки в місці контакту просто стирається.

1707159202570 (1).jpg

Спочатку з'являються подряпини, але справа може дійти і до бокового порізу, який може бути дуже н

Стаття

Перший електромобіль Range Rover викликав рекордний інтерес


Британський автовиробник повідомив, що перший серійний електромобіль Range Rover ще до офіційного початку продажів вже має понад 16 000 покупців у списку очікування. У компанії зазначають, що вже багато років жодна нова модель бренду не викликала такий інтерес у публіки.

Автовиробник очікує, що його перший електромобіль стане «найтихішим і найвитонченішим Range Rover, який коли-небудь створювався». Електричний Range Rover, заснований на базі існуючої версії з ДВЗ, зберіг свій відомий британський дизайн і позашляхові характеристики.

У Range Rover заявили, що новинка здатна забезпечувати буксиру

Стаття

Bugatti Red Dragon отримав 1600 кінських сил


Утаємничений власник із Сінгапуру виписав собі Bugatti на прізвисько «Red Dragon»: остання модифікація Chiron Super Sport з карбоновим кузовом спроможна пересуватися з «драконівською» швидкістю 440 км/год.

Замовник забажав мати ексклюзивне оздоблення автомобіля з червоного вуглецевого волокна. І цю забаганку автовиробник виконав, вдавшись до елегантних штрихів як зовні, так і всередині.

1706896356166.jpg

В око впадають не лише обтічні форми червоного кузова, але й легкі п'ятиспицеві диски чорного кольору. Там акцентується увага на червоні смуги Super Sport і такого ж кольору гальмівні супорти. Поєднання темно-...

Стаття

Які електромобілі купували українці в січні?


Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували статистику реєстрацій автомобілів з електричними силовими установками й визначили ТОП-20 моделей в трьох сегментах: імпорті вживаних, внутрішніх перепродажах та купівлі нових електроавто.

Динаміка ринку електричних авто

У січні українці придбали 5,6 тисячі нових та вживаних електромобілів. Це на 172,2% більше, ніж у січні минулого 2023 року, та на 9,1% менше, ніж було у грудні-2023. І знову доводиться говорити не про рекордне зростання цього сегмента, а про зниження обсягів продажів електромобілів в Україні. Уже не раз аналітики ІДА згадув

Стаття

Презентовано новий шестиколісний «Гелендваген»


Mercedes-Benz ще не представив серійний шестиколісний «Гелендваген» нового покоління, але подібні моделі вже створюють різні тюнінг-ательє. Раніше свій пікап показали в Brabus, а тепер прийшла черга Mansory. Подробиці новинки розкрили на його сайті.

Проєкт назвали Mansory Gronos 6X6 і всього випустять тільки 10 таких автомобілів. За основу для доопрацювання взяли Mercedes-AMG G63.

1706987202248.jpg

Позашляховик подовжили, додали кузов і третю вісь. Крім того, встановлено більш агресивні бампери, розширювачі арок і капот. З'явилися багажник на даху, лебідка і підніжки.

22-дюймові диски можуть бути взуті в низьк

Стаття

Toyota заявила про розробку нових двигунів внутрішнього згоряння


Компанія Toyota інвестуватиме значні кошти у розробку традиційних двигунів. Глава компанії вважає, що люди повинні мати вибір, а не бути змушеними купувати електромобілі.

У 2023 році Toyota продала більше автомобілів, ніж будь-коли раніше, але електромобілі мали мінімальний вплив на зростання.

З 11 233 039 автомобілів, поставлених японським конгломератом, лише 104 018 були електромобілями. Тільки 0,926 відсотка автомобілів, проданих Toyota, Lexus та іншими дочірніми компаніями минулого року, були електромобілі на акумуляторах. Зважаючи на це, компанія вважає, що все ще існує потреба в двигунах

Стаття

Британці визначили найкращі авто року


У Великій Британії оголосили лауреатів премії «Автомобіль року».

Її проводить відоме видання Whatcar і на його сайті з'явилася інформація про переможців.

Whatcar визначає найкращі автомобілі з 1978 року. У голосуванні беруть участь як журналісти, так і читачі.

У нинішньому році переможцем став кросовер Lexus LBX. У нього розкішний салон і економічні гібридні установки, а ціна помірна, за мірками преміум-сегмента.

Також оголошено переможців у різних категоріях. Примітно, що це не обов'язково нові моделі 2024 року.

найкраще компактне авто - Renault Clio;

найкраще сімейне авто - Toyota Corolla H...

Стаття

В Україні стартують продажі нового Toyota C-HR


З 1 лютого Toyota розпочинає продажі в Україні нового Toyota C-HR, що поєднує сучасний стильний дизайн і преміальні функції для комфортної їзди. Автомобіль вирізняється купеподібним силуетом і потужними характеристиками для незабутніх вражень на дорозі.

Новий Toyota C-HR має неперевершену керованість і разючу паливну ефективність. Він створений на основі філософії «Концепт-кар на дорозі» з упізнаваними особливостями моделі та впровадженими інноваціями.

Дизайн

Вирізнятися - такий посил демонструє новий Toyota C-HR. Лінії автомобіля стали ще чіткішими, підкресливши його яскраву зовнішність. Toyo...

Стаття

Xiaomi SU7 показали всередині та зовні


Глава Xiaomi поділився ще кількома фотографіями автомобіля Xiaomi SU7, а також розкрив цікаві подробиці дизайну.

Зокрема лідер компанії показав, як виглядає салон Xiaomi SU7 з величезним екраном.

Крім того, він заявив, що дизайн заднього ліхтаря натхненний кільцями Сатурна.

1706719251878.jpg

«Задній ліхтар дуже привертає увагу у нічному потоці машин. Ця дизайнерська ідея походить від кілець Сатурна?» - Лей Цзюнь.

Також він показав один із перших (якщо не перший) автомобілів з китайською реєстрацією. Нагадаємо, у Піднебесній електромобілі одержують зелені номери.

Він також заявив, що «якось автомобілі Xiaomi їз

Стаття