Маєш питання? (073) 077-41-18

Виробництво індивідуальних номерів призупинено


Сервісний центр МВС тимчасово призупиняє надавати послуги із замовлення індивідуальних номерних знаків. Це пов'язано із погіршенням воєнної безпеки в місцях розташування виробничих потужностей завода-виробника, які буде перенесено на іншу локацію.

У зв'язку з цим відсьогодні нові заявки на виготовлення індивідуальних номерних знаків від громадян не приймаються. Однак це не стосується тих автовласників, які встигли замовити та оплатили послугу. Вони отримають замовлені індивідуальні номерні знаки.

Про відновлення послуги буде поінформовано на офіційних ресурсах Головного сервісного центру МВС т

Стаття

Mercedes-Benz визнає, що надто поспішив з планами по електрифікації


Під час прес-конференції, присвяченій результатам 2023 року, німецький бренд класу люкс заявив, що тепер прогнозується, що до 2030 року 50 відсотків від загального обсягу продажів становитимуть гібриди та електромобілі. Це п'ятирічна затримка порівняно з початковим планом. У липні 2021 року компанія оцінила, що до 2025 року PHEV і повні електромобілі складатимуть половину обсягу.

Деякі з вас, хто стежив за Mercedes-Benz, пам'ятають стратегію «Ambition 2039», представлену кілька років тому. Одного разу в розлогому документі було речення, яке привернуло увагу багатьох журналістів: «До кінця цьог

Стаття

Apple хоче аби водії керували автомобілями в окулярах віртуальної реальності


Подейкують, що зовсім незабаром компанія Apple презентує автомобіль власної розробки й згідно з нещодавно виявленим патентом, компанія планує перетворити окуляри віртуальної реальності Apple Vision Pro на автомобільну комп'ютерну систему.

Виробник iPhone створив екосистему гаджетів, де кожен пристрій пов'язаний один з одним. Так за допомогою Apple Watch можна розблокувати MacBook, чи передати файли по повітрю. З майбутньою появою Apple Car та дебютом Vision Pro на ринку, наступним очевидним кроком є зробити ці два продукти також частиною екосистеми Apple.

Як зазначається, Apple вважає, що окул

Стаття

Toyota презентувала європейську версію Prius


У Великій Британії дебютувала оновлена Toyota Prius. Модель буде доступна у комплектаціях Design та Excel. Прийом замовлень на неї відкриють 4 березня, а перші поставки заплановані на липень цього року.

Новий Prius запропонують із 2,0-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном, який доповнений електромотором. Сумарна віддача установки складе 220 к.с.

1708458330119.jpg

Завдяки батареї на 13,6 кВтг на одному заряді автомобіль зможе проїжджати до 87 км. Розгін з місця до «сотні» займає лише 6,7 секунди. Такий показник робить його найшвидшим в історії Prius.

Новий Prius базується на модернізованій платформі TN...

Стаття

Cupra представила топову версію хот-хетчу Born


Компанія Cupra, яка є спортивним підрозділом іспанської марки SEAT, випустила нову версію топової Born з індексом VZ. Вона є найпотужнішою моделлю бренду та найшвидшою на базі MEB Volkswagen Group.

Спортивна модифікація заснована на базовому Born та оснащена одним електромотором, встановленим на задній осі, що видає 322 к.с. потужності та 545 Нм крутного моменту. Це на 94 к.с. і 235 Нм більше, ніж у попереднього найпотужнішого Cupra. Розгін з місця до «сотні» займає 5,7 секунд, а максимальна швидкість обмежена на позначці 200 км/год

1708462109355.jpg

Розгін від 0 до 100 км/год у електричного хот-хетчу із задні

Стаття

На український ринок вийде новий електромобіль KIA


Лінійка електромобілів KIA в Україні невдовзі розшириться - до моделі Niro доєднається новий EV6. Про це повідомляється на сайті офіційного представництва південнокорейського автовиробника.

Електромобіль KIA EV6 - 4,7-метровий хетчбек-кросовер із обтічним дизайном та збільшеним кліренсом. Модель ділить платформу з Hyundai IONIQ 5 та Genesis GV60.

1708537905694.jpg

У салоні на передній панелі встановлені два вигнутих дисплеї. Електрокар KIA EV6 має 520-літровий задній та 20-літровий передній багажники.

Базова комплектація KIA EV6 2024 включає 19-дюймові диски, клімат-контроль, адаптивний круїз-контроль та камер

Стаття

В Україні можуть посилити відповідальність за перевищення швидкості та шини


Група депутатів Верховної Ради пропонує посилити відповідальність у сфері безпеки дорожнього руху. Поданий ними законопроєкт №11029 від 20.02.2024 року «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух» вже передано на розгляд профільного комітету. Він розроблений за участю Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України.

Зокрема, автори пропонують встановити відповідальність за керування транспортними засобами з шинами, що не відповідають сезонним вимогам. Перше таке порушення пропонують карати штрафом у розмірі 100 неоп

Стаття

Volkswagen планує відродити знамениту спортивну модель


Volkswagen Scirocco може повернутися на ринок. Спортивну модель планують відродити в 2028 році в форматі електромобіля. Про це пише британське видання Autocar.

Наразі новий Volkswagen Scirocco ще не отримав схвалення від СЕО Volkswagen Томаса Шефера. Поки йде затвердження фінального проєкту моделі, проте деякі її деталі уже стали відомі.

Електромобіль Volkswagen Scirocco збираються збудувати на платформі РРЕ. Її використовує новий Porsche Macan, а пізніше з'являться електрокари Porsche Boxster і Cayman на цій архітектурі.

Таким чином, новий Volkswagen Scirocco уперше не буде родичем VW Golf, а

Стаття

Toyota представила оновлений кросовер Corolla Cross


У Таїланді презентовано нову Toyota Corolla Cross. Компактний кросовер пройшов плановий фейсліфтинг. Про це повідомляється на офіційному сайті японського виробника.

Нова Toyota Corolla Cross впізнається за зміненою передньою частиною. Кросовер отримав нову безрамкову решітку радіатора і змінені фари. На додачу, замінено ліхтарі та бампери автомобіля, а також встановлено нові двері багажника з двома спойлерами.

1707576660300.jpg

Салон Toyota Corolla Cross практично не зазнав змін. Хіба що дещо змінили графіку віртуальної панелі приладів та зменшили кількість кнопок на центральній панелі.

Кросовер Toyota Corolla...

Стаття

Mercedes-Benz змінює стратегію бренду


Mercedes-Benz оголосив про плани зосередитися на автомобілях доступного цінового сегменту, включивши у свою лінійку більше транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння.

Щоб підтримати показники продажів, Mercedes-Benz, як повідомляється, повідомив дилерам на зустрічі в січні, що він змінить свою структуру поставок, приділяючи більше уваги моделям з нижчою ціною, а не електромобілям. Крім того, німецький автовиробник збільшить виробництво автомобілів з ДВЗ та гібридів, щоб задовольнити попит клієнтів у США. Аналітики ринку, схоже, позитивно сприйняли цю зміну.

«Mercedes-Benz підтриму

Стаття